Simen Brunia
Het verborgen leven van bomen voor kinderen

Het verborgen leven van bomen voor kinderen – Peter Wohlleben

Peter Wohlleben heeft het schrijversvirus te pakken. Na zijn succesvolle publicaties over het verborgen leven van bomen uit 2016 en het innerlijk leven van dieren ook uit 2016 heeft deze Duitse boswachter een boek geschreven over het bos in 2017. In 2018 is Het geheime netwerk van de natuur uitgekomen én zijn eerste kinderboek: Het verborgen leven van bomen voor kinderen.

Als vader van twee kinderen ben ik vanzelfsprekend op zoek naar boeken over bomen die ik aan mijn zoons kan laten zien of voorlezen. Vrienden om me heen weten dit en op T. zijn eerste verjaardag kreeg hij dit kinderboek als cadeau. In begrijpbare tekst en met mooie illustraties en foto’s worden alle thema’s uit het boek voor volwassenen ook behandeld in dit 127 pagina’s tellende kinderboek. Hoe een boom werkt, over dorstige bomen, dierenwoningen en zelfs bomen en dieren in de stad komen aan bod. 

Een aanrader voor de aanstaande papa’s en mama’s, kersverse vaders en moeders, maar ook voor de wat oudere kinderen om zelf te lezen en leren over bomen en vanzelfsprekend ook geschikt als voorleesboek voor opa’s en oma’s.