Simen Brunia
Op zoek naar de moederboom - Suzanne Simard

Op zoek naar de moederboom – Suzanne Simard

Sommige fans van Suzanne Simard hadden het boek Op zoek naar de moederboom in het Engels al aangeschaft, maar voor de liefhebbers die liever in de eigen taal lezen is nu ook de Nederlandse versie beschikbaar.

In Europa kennen de meeste boomspecialisten het werk van Peter Wohlleben wel waarin de schimmelnetwerken bij bomen wordt uitgelegd aan het grote publiek. Een deel van de onderzoeken en wetenschappelijke publicaties waar Wohlleben aan refereert komt rechtstreeks bij de auteur van dit boek vandaan. Suzanne Simard komt uit Noord-Amerika en is hoogleraar bosecologie aan de universiteit van Brits-Columbia. Ik kende haar vooral van de zeer populaire TED-talks die ze over het onderwerp had gegeven, maar nu is er dus het boek waar ik al lang op heb gewacht.

Ik zal er niet teveel inhoudelijk op in gaan, maar voor iedereen met een bomenhart is dit verplichte kost. De wereld van relaties in onze bossen gaat verder open: tussen bomen onderling, tussen verschillende boomsoorten, tussen oude en jonge bomen en tussen bomen en schimmels. Op alle verplichte boekenlijsten mag deze titel niet meer ontbreken.