Simen Brunia
Around the world in 80 trees - Jonathan Drori

Around the world in 80 trees – Jonathan Drori

Een boek wat ik graag onder de aandacht breng is het bomenreisboek Around the world in 80 trees, geschreven door Jonathan Drori. Na het lezen wil je gegarandeerd een kijkje nemen in de levens van deze boomsoorten. Aan de hand van geografische gebieden introduceert de auteur je in de verhalen van 80 verschillende boomsoorten. Korte verhaaltjes over de boomsoort, de toepassingsmogelijkheden en de betekenis die de boom heeft in de wereld. Een mooie mix tussen wetenschap, en volksverhalen en gebruiken. 

Het Engelstalige boek begint thuis in Londen. Waar wij de plataan met de Nederlandse naam ‘gewoon’ noemen en de wetenschappelijke naam refereert aan de Spaanse herkomst (Hispanica), noemen onze westerburen deze boom London Plane. En iedereen die wel eens in Londen is geweest, zal beamen dat de stad mede door deze boom groen gekleurd wordt. 

In dit boek komen werelddeel na werelddeel alle beroemde en minder bekende boomsoorten aan bod. Ondersteund met prachtige getekende afbeeldingen heeft elk land zijn boom. Nederland komt ook voorbij met als nationale boom: de iep. Heerlijk om in tijden van thuiswerken wat te lezen over de rest van de wereld.